(PDF) Dictionar Psihologie Larousse1 | Catherine Dumitru - radiomanea.ro

Slăbiți traducția. Dictionar Psihologie Larousse1

Conținutul

  slăbiți traducția

  Diaconu, romancierul Constantin Arcu, redactor la Slăbiți traducția şi Bucovina literară, mereu în vervă, artist şi pe spaţiile mici, editoriale, revine la tortura actualităţii noastre, pe un eşantion anume, magistratura, în interiorul ei desacralizat, ca şi în non-locul extins la întregul oraş anonim ca toată galeria de personaje, căzute în slăbiciune, obsesii, bovarisme din actualităţile imediate nouă.

  Vechiul Oreste din Faima … e prelungit slăbiți traducția cadru existenţial mai puţin străbătut de literatura româna, cel al tribunalului, adevărata miză a cărţii. Noutatea locului nefiinţat de cei confuzi sau atât de xeroxaţi în atributele profesiei lor scoate în relief insul cu o imagine bună în societate, parcă în linia Pianistei Elfriedei Jelinek, dar cu un alter grosier, pierde burta gras dr oz prin chiar autoanaliza la rece sau la cald, după cum obsesiile şi evenimentele curg sub incidenţa măruntului, a căderii în derizoriu.

  slăbiți traducția

  Lawrance, ci îl pune în ridicol, în starea sa fizică de îmbătrânire, dar şi în psihicul cel bolnav. Stereotipia lumii, şi de limbaj, măreşte tocmai micimea unei lumi cu ierarhii false, cu delaţiuni mărunte, cu mimare de aură acolo unde subsolul e mocirlos, cu pasivităţi vinovate şi cu implicaţii parşive în vieţile altora, etc. Darul de povestaş al lui C. Partenera judecătoare va declanşa în bărbatul slăbit o avalanşă de gânduri ale actului sexual, redundantă, o proiecţie demnă de Madame Bovary în variantă joasă, cu spectacolul plin de ridicol în comportament şi meditaţii-monolog sau vise aberante sexual la îndrăgostitul care intră într-o fundătură existenţială slăbiți traducția ieşire, unde nici păstrarea slăbiți traducția nu mai e posibilă.

  slăbiți traducția

  Domnul F. Toposul tribunalului de provincie îl re-confirmă pe Caragiale şi pe linia personajelor confuze, vidate existenţial, aflate înăuntrul unor intrigi mărunte, dar şi a bavardajului şi mecanismului rinocerizat din magistratura actuală.

  Epicul se centrează pe jocul diabolic al stagiarei şi pe spectacolul neaşteptat al instinctelor dezlănţuite în trupul şi mintea unui ins care-şi crease o bună imagine în lumea sa până la contactul şi pactul cu diavolul aflat în propriile măruntaie, de altfel.

  slăbiți traducția

  Nu întâmplător sunt plasate câteva scene amoroase în slăbiți traducția judecătorului, acolo unde legea e paralelă instinctelor, trăieşte cu ele, împreună, iar tribunalul e locul unde se practică machiavelismul, rigiditatea, sfidarea legii, demagogia, şantajul, mariajul indecent, erotismul ieftin etc. Oglinda narativă surprinde o lume în relaţiile ei superficiale, chiar aleatorii.

  Neaşteptata nervozitate stilistică a fragmentelor de real din finalul volumului slăbiți traducția şi nerv, fior, faţă de multe pagini ale monologului discontinuu al judecătorului F. Prin locul şi epicul bine condus romanul lui Constantin Arcu ar fi trebuit să devină un seismograf literar al tranziţiei.

  Cocteil în cranii mici are, pe porţiunile de realism netrunchiat, o asemenea putere, de a fixa personajele şi locul magistraturii drept simbolice pentru tranziţia lungită crunt în actualitatea postdecembristă.